ČABA LAZAR – On je sam zgradil pisto!

Pogovarjal se je Mitja Gustinčič, motoSI št. 100

Lindauring je uradno ime za tisoč metrov dolgo pisto, ki je idealno prekrila rudarsko degradirano območje in je z eno stranjo naslonjena na avtocesto. V vidni razdalji so kraji Petišovci, Čentiba, kakšno minuto stran so Lendava ter hrvaška in madžarska meja. 
Lendavčan Čaba Lazar, v prejšnjem življenju dirkač v spidveju, danes pa sveže potrjeni upokojenec, je avtor in lastnik te lične moto-piste.

 


? Kaj je bila pri nas največja ovira, da se »ne da« oziroma, da »se ni dalo«?
Politika. Politika pri nas nima tehnično-športnega programa. Ni politične volje za tehnični šport.

? V neki točki je Matjaž Tomlje uspel narediti pisto Mobikrog v Cerkljah. Janez Janša je bil takrat obrambni minister in se je to »dalo«.
To je tak. Janša je bil leta 2012 na vladi in so naredili zakon o graditvi manj zahtevnih – enostavnih objektov. Po tem zakonu je to tu napravljeno. Če ta zakon ne bi bil sprejet, tega mojega objekta ne bi bilo. Jaz sem takrat novi zakon nesel na upravno enoto. Sem pokazal zakon. Niso verjeli. Niti prej, niti pozneje se ni dalo takšne piste narediti.
Ko je prišla nova vlada, so spremenili zakon. Ko sem nedavno vprašal, da bi to pisto malo razširili – ni šans. Nič se ne da. Zato rečem, da je politika zadaj.

? Slovenski motorist se je vedno izgovarjal, da ne gre na pisto, ker Slovenija nima svoje. Ali ste pri svojem projektu naleteli na zanimanje slovenske moto industrije?
Moto industrije niti nimamo …

? No, seveda, mislil sem na slovenske trgovce z motorji?
Trgovce imamo, ampak jih niti nismo kontaktirali. Ta steza je bolj turistični objekt, steza za učenje dirkaških vrlin, za začetnike in tudi za profije.

? Slišal sem, da ste stezo gradil s svojimi rokami?
(smeh) Ja, premikal! Saj bomo danes popoldan nadaljevali z »bagerom«, tu moram še napraviti en plato. Danes je že plan popoldan, da bomo delali. Ona (sestra, ki skrbi za vsakodnevne aktivnosti, op. avtorja) bo vozila s traktorjem. To tak delamo mi, po domače. V glavnem velika dela so končana. Ne pustijo pa mi, da bi še na cesto dali asfalt.

? Torej ste bil vi gospod arhitekt Tilke, ki je zrisal vse pomembnejše nove piste na svetu?
Tisti Nemec? Tudi napak je nekaj naredil. Jaz sem narisal precej teh variacij. Poskušal sem narediti malo razgibano. Bil je plan, da tam na koncu še napravim en ovinek, da bi bilo še malo bolj atraktivno. Ampak – ne da se več, gotovo, fertik.

? Kaj ste po poklicu?
Strojni ključavničar.

? Zakaj ste se odločil narediti to stezo?
Zakaaaj? Jaa (smeh) zakaj, to je dobro vprašanje. Jaz sem takrat v osemdesetih vozil spidvej in enkrat sem tu stal na stadionu gor na tribuni in gledal na to stran, to območje in razmišljal, kako bi tu lahko ena steza notri prišla lepo. V tistih časih se je začel dirkati superkros in sem razmišljal, zakaj morajo biti dirkališča takšna, da nič ne vidiš, zakaj ne bi napravili tak stadionski objekt.

? Koliko je vaša pista široka in dolga?
Od 7 do 12 metrov. En kilometer je dolga. Krog se pelje 40 sekund. To je že dober čas. Rekord pa mislim da ima Jerman, tam nekje 36 sekund.

? Avto moto zveza, Agencija za varnost v prometu in podobni patroni, so vam naklonjeni?
Nič se še niso oglasili. Pa saj ni potrebe.

? Dobro, ali imate potrebne papirje, da lahko uradno organizirate recimo dirke?
Uradno mi organiziramo vsak dan! Za nas je zdaj že tretja sezona. Dirke pa še niti ne moremo organizirati, ker steza ni zarisana. Letos smo preplastili, ampak spet ni dober asfalt … asfalt se lušči in zdaj morajo spet popravljati.

? Okolje, sosedje, sprejemajo ta vaš projekt?
Okolje je lepo sprejelo, še posebej tukaj bližnja Čentiba. Vsi so pred začetkom podpisali, da soglašajo s tem projektom in da hočejo nekaj imeti. So pa vsepovsod nevoščljivi ljudje, sicer malo dlje, ne tu blizu in včasih pač nagajajo. A ni hudo.

? Ali vi dovolite odprte auspuhe?
Ne. »Decibel kiler« mora biti notri. Arso je zahteval zvočno merjenje objekta. Merili so na treh mestih: tukaj in v sosednjih vaseh. To vse štima. S tem, da imamo tudi malo sreče, da je bil tu čisto zraven prej že spidvej, pa so ljudje vajeni. Kolikor pa slišim v Lendavi, so ljudje bolj alergični na te japonske zvoke, na obrate, bolj kot na te Ducatijeve zvoke. To ni hrup, to je zvok. Japonski zvok je bolj moteč. Daleč se sliši, ker ga veter odpihne. To niso decibeli.

? Koliko motoristov vas obišče čez mesec ali leto? Je rentabilno?
Oja, dovolj, dovolj. Jesen je dolga, zdaj moram potrkati, lepa, zato se da dolgo peljati.
O rentabilnosti ste me vprašali, to je pa tako. Cel dan vožnje imamo za 25 evrov, čez vikend pa 30 evrov za ves dan.
Dolga steza za Grand Prix, Grobnik ali Panoniaring je dolga štiri kilometre, tam je zaposlenih toliko in toliko ljudi, zato mora obratovati vsak dan. Osebje moraš plačati, ne? Prvo pomoč moraš imeti.

? Kako je pa pri vas s prvo pomočjo, če kdo pade ali se polomi?
Bolnica je čisto blizu, Rakičan (Murska Sobota), kirurgija vêlika, avtocesta pelje točno tja. Ni daleč!

? Kakšna je starost motoristov, ki se pridejo k vam peljat? Morajo imeti posebej pripravljene motorje za pisto?
Moram reči, da je starejših več, penzionerji kot smo mi. Motorje imajo pa mešane. Včeraj se je eden prišel peljat s Harleyjem. Ni problema s cestnim motorjem peljati, samo »špigle« moraš obrniti noter. Danes s črepinjami ni več problema, ker je vse plastika. Tudi avti se lahko tu peljejo.

? Letos se spet ubija veliko motoristov. Najbolj grdo je bilo v letih 2007, ko jih je umrlo 53 in leta 2008, ko jih je umrlo v enem letu 46. Praviloma se motoristi v nesrečo zapeljejo sami od sebe, brez zunanjega vzroka, sami se razbijajo: udari v robnik ali ograjo, gre iz ovinka … motorji so postali zahtevni za vožnjo. Prav bi bilo, ko bi Agencija in podobne službe motoriste osveščali, naj se gredo peljat izven prometa, na pisto.
To mi govorimo že ves čas. Lani sem bil na policijski postaji, govoril sem z načelnikom glede teh zadev. Policija nas je pohvalila, da je zaradi te steze v območju od Maribora sem manj karambolov z motorji. In da so ljudje rekli, da na cesti ni več toliko divjanja.

? To je pa super dober podatek. Uspešno delajte v tem parku.
Ja, pa še to. Tudi krosisti v naravi so problem. Rekel sem jim, dečki, napravite klub, da jih spravimo sem. Tudi lovci so se začeli buniti. Ampak ko sem vprašal nadrejene – nič se ne da. Vpliv na okolje, da je problem.

Deli
Pripni
Čivkni