Testi in tehnika

Pnevmatike Dunlop RoadSmart 4

Bili smo povabljeni v testni center podjetja GoodYear v južni Franciji. Tu je dal Dunlop novinarjem v oceno svojo najnovejšo cestno pnevmatiko Rad Smart4. Vozili smo po pisti. Vozili smo po cesti. Vozili smo po mokri pisti. Presedali smo se na različne motorje, ki so bili po parih opremljeni s predhodno gumo RoadSmart3 (RS3) in z novo RoadSmart4 (RS4). Po vsaki menjavi motorja se je dalo takoj precej zanesljivo povedati kje in kakšne so razlike v »zmogljivostih«.

Suzuki GSX-S 1000 GT, model 2022

Zagotovo ste tudi sami opazili, da so se cene motociklov premaknile navzgor in je danes lažje najti motor za dvajset jurjev, kot za deset. Zato se sliši 13.500 evrov za motor s 150 konji in z dvema kovčkoma zelo vabljivo.

Ducati Desert-X 2022

V tem trenutku ni motocikla, ki bi tako dobro združeval možnosti ostre terenske vožnje, dinamičnega cestnega vijuganja in potovanj na dolge proge.

Honda X-Adv 750, model 2021

Od leta 2017 je ta moto-skuter doživel dve dodelavi, a je v bistvu ostal enak. Da ima veliki kolesi s špicami, da ima jeklen okvir kot motocikli in da ima agregat od motociklov NC 750, to so dobri aduti.

Vozili smo jo: Honda NT 1100

Občutek imam, da je na trg prišel kot presenečenje in je s ponujenim ter s ceno razburkal vodo.
Ali mu lahko damo oznako športni potovalnik?

Triumph Tiger Sport 660, letnik 2022

Trident 660 je povsem nova zgodba. Prvič smo ga videli marca 2021. Ker je ta slečenec všečno oblikovan in ker je cena ugodna, so ga v prvih desetih mesecih razprodali. Našlo se je 15.500 kupcev in se odločilo za ta vstopni model v krog britanske ikone.