Intervjuji

SAMO TRPIN, direktor BMW Motorrad Slovenija

Leto se hitro obrne in tako pravzaprav ne vem več, kdaj sva s Samom Trpinom, šefom za motorje BMW v Sloveniji, nazadnje sedela za mizo in moževala. Mislim, da je bilo to na enem prijetnem skupinskem izletu proti nemškim Alpam, ko smo se v bavarski gostilni bolj posvečali svinjski krači kot pa modrovanju o motorjih.

Moto mrhe

Moto Mrhe. Štiri smele sogovornice. Urška Jakopič – Miša, Sabinca Gorenc, Vesna »Lumina« Detečnik in Monika Arh. Različne, a hkrati podobne si ženske, ki jih druži velika ljubezen do motorjev. Kaj je na njih tako posebnega? Njihova samozavest in izražanje brez dlake na jeziku. Za kar se ne čutijo dolžne prav nikomur opravičevati.
Bilo je zelo sočno … Povabljeni v družbo.

Kdo so lastniki Harleyjev? Pogovor s tremi direktorji

Rastko Korošec, Miha Mušič in Peter Breskvar. Trije zaporedni direktorji slovenskega H.O.G. združenja Lipa Chapter Slovenija. Prišli so ovenčani z našitki, značkami in medaljami na dragih usnjenih brezrokavnikih. To so samozavestni možakarji, ki že s samo prezenco dajo vedeti, da niso »kar eni motoristi«. Vsi trije so zabavni, veseljaški, odprti in če je treba, brez dlake na jeziku. Pripravljeni so marsikatero razdreti tudi na svoj račun in so kljub svojim letom še vedno nabriti. Rastko jih bo pravkar dopolnil 70, Miha je »frišen« šestdesetletnik, Petru pa tudi ne bi dali 59 let.

Kaj so povedale dirkaške mame?

Dirkaške mame. Skupno jim je to, da so velik del življenja preživele na dirkališčih po Sloveniji in v tujini, ker so njihovi sinovi, še pred tem pa morda tudi možje, uspešno dirkali. Nekateri to še vedno počnejo. Skoraj nikoli jih ni nihče posebej izpostavil, čeprav bi jih lahko. Marsikatera je držala v družinskem moštvu tri vogale hiše in vsaj dva vogala garaže oziroma boksa. Kdor je spremljal dirke, jih je redno videval ob dirkačih. Leto za letom.