Intervjuji

Pogovor z Marjanom Kompanon: 440.000 km v osmih letih in pol

O Marjanu Kompanu, elektromehaniku in po duši strojniku, je ljudski glas govoril, da se celo leto vozi z motorjem in da ima na števcu ohoho kilometrov. Na vroč čaj sva se pripeljala vsak s svojo težko kravo. Zgovoren možakar iz Tuhinjske doline je z nami delil svoje bogate izkušnje in trike (tudi cenejšega) vzdrževanja motocikla, ki ima prevoženih skoraj pol milijona kilometrov! Trdi, da si upa z njim narediti še najmanj pol toliko. Kot utrjen motorist se s svojim BMW R 1200 GS Adventurerjem vozi vse leto, v vseh vremenskih pogojih, tudi v snegu in poledici.

SAMO TRPIN, direktor BMW Motorrad Slovenija

Leto se hitro obrne in tako pravzaprav ne vem več, kdaj sva s Samom Trpinom, šefom za motorje BMW v Sloveniji, nazadnje sedela za mizo in moževala. Mislim, da je bilo to na enem prijetnem skupinskem izletu proti nemškim Alpam, ko smo se v bavarski gostilni bolj posvečali svinjski krači kot pa modrovanju o motorjih.

Moto mrhe

Moto Mrhe. Štiri smele sogovornice. Urška Jakopič – Miša, Sabinca Gorenc, Vesna »Lumina« Detečnik in Monika Arh. Različne, a hkrati podobne si ženske, ki jih druži velika ljubezen do motorjev. Kaj je na njih tako posebnega? Njihova samozavest in izražanje brez dlake na jeziku. Za kar se ne čutijo dolžne prav nikomur opravičevati.
Bilo je zelo sočno … Povabljeni v družbo.

Kdo so lastniki Harleyjev? Pogovor s tremi direktorji

Rastko Korošec, Miha Mušič in Peter Breskvar. Trije zaporedni direktorji slovenskega H.O.G. združenja Lipa Chapter Slovenija. Prišli so ovenčani z našitki, značkami in medaljami na dragih usnjenih brezrokavnikih. To so samozavestni možakarji, ki že s samo prezenco dajo vedeti, da niso »kar eni motoristi«. Vsi trije so zabavni, veseljaški, odprti in če je treba, brez dlake na jeziku. Pripravljeni so marsikatero razdreti tudi na svoj račun in so kljub svojim letom še vedno nabriti. Rastko jih bo pravkar dopolnil 70, Miha je »frišen« šestdesetletnik, Petru pa tudi ne bi dali 59 let.