Radarski sistem je za uporabo na motociklu domislil in izdelal Bosch, ki je na področju elektronskih asistenčnih sistemov zelo aktiven in agresiven. Vprašanje pa je ali so vse njihove zamisli tudi resnično tako učinkovite, kot pravijo? Ko smo imeli pred nekaj leti na testu BMW-jev skuter s sistemom za detekcijo predmetov v mrtvem kotu, kar je prikazoval s prižiganjem oranžnega trikotnika v vzvratnih ogledalih, se je slabo izkazal. Alarm se je prižigal pri vsakem grmu ali obcestni luči. In zadeva je postala v vožnji tako neuporabna, da je bila moteča. Videti je bilo, da v Nemčiji nimajo grmovja ob cestah?! Ali pa razvojniki nikoli ne zapustijo klimatiziranih pisarn. Bo z radarjem učinek kaj boljši? 

Članek je na voljo tukaj 

Čelada se stara četudi je ne uporabljate! Tudi če je čelada povsem nova in je bila varno spravljena v škatli in omari, bo v desetih letih izgubila 10 odstotkov svojih lastnosti. To je podatek, ki je prišel iz certificiranih merilnih laboratorijev.

Članek je na voljo tukaj 

Zakon o pravilih cestnega prometa pozna dva izraza. Eden je »prehitevanje«, drugi pa je »vožnja mimo«. Vemo, da se kolone vozil ne sme prehitevati, motorist torej po Zakonu ne sme prehiteti kolone vozil po levi strani, čeprav ta stoji. Lahko pa se pelje mimo nje in sicer po desni strani, če je tam dovolj prostora. V katerih primerih? Recimo pred mejnim prehodom. V nobenem primeru pa ne pred križiščem ali na avtocesti! Na avtocesti motorist ne sme mimo kolone stoječih vozil ne po levi ne po desni ne po odstavnem pasu!

Preberite tukaj!

Bati motorja prihajajo iz Avstrije. Zavore in sklopka so iz Italije. Vzmetenje je iz Japonske. Elektronika je iz Mehike. Kolesa so iz Kitajske.
Iz katere države je konkreten motocikel?
Iz ZDA! To je namreč Harley-Davidson. Ameriški je zato, ker ga tam sestavijo.
Toda nekatere Harleyje že sestavljajo na Tajskem. Od kod je torej takšen Harley?

Članek je na voljo tukaj

V Sloveniji ni naprodaj vseh motociklov, ki jih ponuja evropski trg ostalih držav. Nimamo na primer zastopnika za nekatere znamke, … Prav tako nekaterih modelov motociklov slovenski trgovci nimajo v svoji ponudbi. Večkrat pa tuji trgovci za enak denar, kot bi ga bilo treba plačati v Sloveniji, prodajajo bistveno bolj opremljen motocikel.
Kako se sam lotiti uvoza novega motocikla iz držav EU? Ali se to pravzaprav splača?